תחי ישראל - אין לנו ארץ אחרת

תחי ישראל -אין לנו ארץ אחרת

מדריך דרופל- הוספת תגיות לתוכן

מחבר:
בתאריך:

 

זה הרגל טוב להוסיף לאתר שאנו בונים שיטת סיווג יעילה של המידע, כזו שתאפשר למשתמשים להגיע בקלות למידע, וגם תקדם את האתר במנועי חיפוש. בדרופל ניתן להוסיף סיווגים (טקסונומיה) לסוג התוכן. הסיווגים מתחלקים בין מילונים, כשלכל מילון יש את הסיווגים (מונחים) שלו. בין המונחים ניתן לקיים היררכיה. במדריך זה נלמד להוסיף טקסונומיה לאתר בדרך פשוטה ובדרך קצת יותר מסובכת. 

הדרך הפשוטה: באמצעות רכיב הליבה Taxonomy

דרך בעייתית אם משתמשים ביותר ממילון אחד לכל פריט תוכן כי דרופל מראה את כל המושגים לא משנה מאיזה מילון הם באים ביחד תחת כותרת כללית אחת. את הבעיה הזו ניתן לפתור אם בוחרים בדרך המסובכת (בהמשך המדריך) או בדרך שתיארתי במדריך כיצד ליצור פסיק בין התגיות ולהפריד את המונחים לפי המילון שאליו הם משתייכים?.

 

1. נפעיל את רכיב הליבה Taxonomy, אם לא מופעל. מתפריט המנהלן: בניית אתר> רכיבים.

2. כדי להוסיף מילון סיווגים (טקסונומיה) מסרגל המנהלן: ניהול תוכן > סיווגים > הוספת מילון. שם המילון: לדוגמה, "בעלי חיים". נבחר לאילו סוגי תוכן ניתן יהיה להוסיף את המילון: לדוגמה,Page ו-Story. 

3. בחלון שייפתח נוסיף את אוצר המילים למילון באמצעות לחיצה על האפשרות "הוסף סיווגים". דוגמה לסיווגים: יונקים, עופות, דגים, זוחלים, דו-חיים, חרקים.

4. כשנערוך את פריטי התוכן מסוג Page או Story נוכל לבחור את הסיווגים מהמילון שצירפנו. 

הדרך המסובכת: הפיכת סיווגים לשדה CCK

דרך בעייתית אם רוצים להשתמש אחר כך במודולים מבוססי טקסונומיה דוגמת tagadelic, אבל מועילה אם רוצים להשתמש בהיבטים (views).

1. נוריד את הרכיבים CCK (מאפשר הוספת שדות לסוג התוכן) ו- Content taxonomy (מאפשר הוספת שדה טקסונומיה).

2. נפעיל את הרכיבים Option widgets ,Content taxonomy ו- Content תחת CCK, ואת רכיב הליבה Taxonomy. מתפריט המנהלן: בניית אתר> רכיבים.

3. כדי להוסיף מילון סיווגים (טקסונומיה) מסרגל המנהלן: ניהול תוכן > סיווגים > הוספת מילון. שם המילון: לדוגמה, "בעלי חיים". נבחר לאילו סוגי תוכן ניתן יהיה להוסיף את המילון: לדוגמה,Page ו-Story.

4. נוסיף למילון סיווגים (מונחים) מתפריט המנהלן: ניהול תוכן> סיווגים> רשימה, ואז נבחר ב-"הוסף סיווגים" במילון שמעניין אותנו.

5. כשנערוך את סוג התוכן Page או Story (מתפריט המנהלן: ניהול תוכן> סוגי תוכן), נכנס דרך לשונית Manage fields לאפשרות הוספת השדות שם נוסיף שדה מסוג Content taxonomy. נערוך את אפשרויות השדה, ונשמור.

6. נמקם את השדה שיצרנו בדף ניהול השדות של סוג התוכן. מתפריט המנהלן: ניהול תוכן > סוגי תוכן > עריכת סוג התוכן שבחרנו. בסוג התוכן בוחרים באפשרות Manage fields, מה שמאפשר לבחור את המקום בדף דרך ממשק גרור ושמוט (grab and drop). נשמור את השינויים.

7. כשנערוך את פריטי התוכן מסוג Page או Story נוכל לבחור את הסיווגים מהמילון שצירפנו. 

לסיכום

טקסונומיה עוזרת בסיווג התוכן באתר, בקידום האתר (SEO) ובניווט באתר. לכן, אני ממליץ על הוספתה ועל הצגתה באופן הנוח ביותר לגולשים. על דרכים שונות להציג את הטקסונומיה לגולשים אפשר לקרוא במדריכים: כיצד ליצור פסיק בין התגיות ולהפריד את המונחים לפי המילון שאליו הם משתייכים?, הוספת תפריט טקסונומיה והצגתו בתיבה ו-הוספת ענן תגיות לאתר

 

אהבתם? לא אהבתם? דרגו!

0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים

 

 

המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.

למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.

שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.

המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?

השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.

הוסף תגובה חדשה

 

 

ענה על השאלה הפשוטה הבאה כתנאי להוספת תגובה:

איך אומרים בעברית אינטרנט?