תחי ישראל - אין לנו ארץ אחרת

תחי ישראל -אין לנו ארץ אחרת

שיפור חווית המשתמש באתר - בחירת הצבעים לאתר

מחבר:
בתאריך:

מכיוון שבאינטרנט הגולשים מגיעים תוך שניות למסקנה האם הם מעוניינים לגלוש באתר, קיימת חשיבות מכרעת לבחירת הצבעים, שהם בין הראשונים שקופצים לעינו של הגולש. מכאן נובעת החשיבות המיוחדת של בחירת הצבעים הנכונים לאתר. אלא שבחירת הצבעים הנכונים לאתר היא מלאכה שקשה מאוד להתמקצע בה. עם זאת, אפשר להעזר במספר כללים מנחים:

 

רצוי לבחור בצבעים שעובדים ביחד. הדרך הבטוחה היא לבחור בגוונים דומים או להיעזר באתרים שזו התמחותם. לדוגמה, באתר colorschemedesigner.

 

כדאי מאוד להיזהר במספר הצבעים שבהם משתמשים באתר, והכלל הוא להשתמש בממוצע בשלושה צבעים ולא יותר מחמישה צבעים מפני שעודף צבעוניות גורמת לחוסר אחידות ולמראה פחות מקצועי.

 

כדאי להיזהר משימוש בצבעי בסיס, אדום, צהוב וכחול, מפני שהם תופסים את העין ומפני ששימוש מוגזם בהם יכול לעייף את הגולשים. זה לא שאסור להשתמש בהם, אלא שהשימוש בהם צריך להיעשות במידה הראויה ובמקומות המתאימים. לדוגמה, כשאנחנו רוצים להדגיש אלמנט באתר, דוגמת תוכן שיווקי או כפתור שאנחנו מעוניינים שילחצו עליו כדאי להשתמש בצבעי בסיס. בפרט, בצבעים אדום וכחול, שלוכדים את העין ועשויים להניע את הגולש לפעולה.

 

מדריך לבחירת צבעים לאתר- גלגל הצבעים עם צבעים ראשוניים ושניוניים

 

על מנת שהטקסט יראה צריך לבחור בצבעים מנוגדים לטקסט ולרקע. לדוגמה, שחור, כחול כהה או אפור כהה על רקע לבן. כדי לברר האם בצבעים שבחרנו קיים ניגוד מספיק, נהפוך את צבעי האתר לאפור, ונברר שהטקסט עדיין קריא. ההרחבה הבאה שמיועדת ל-firefox מאפשרת לבחון האם הניגודיות באתר מספיקה.

 

נבחר בצבעים שמתאימים לקהל. לדוגמה, קהל צעיר יעדיף בדרך כלל אתר ססגוני עם צבעים חיים, ולעומת זאת קהל בוגר יעדיף בדרך כלל אתרים עם מעט צבעים. כשמעצבים אתר של איכות הסביבה נעדיף צבעי ירוק וחום שמעניקים תחושה של טבע.

 

בגלל שהתאמת צבעים היא מלאכה שקשה להתמקצע בה העצה הטובה ביותר היא לקבל השראה מאתר מקצועי שאוהבים את צבעיו. ברשת ישנם אתרים שמכילים גלריות של אתרים יפים, שאפשר לקבל מהם רעיון על הדרך לעצב אתר. לדוגמה, csselite, ו-csszengarden. תוכנה חינמית מצוינת שיכולה לסייע לנו במציאת הקוד לצבעים ששימשו באתר היא Pixie. אפשר ללמוד על התוכנה ולהוריד אותה ממדריך שפרסמתי בנושא.

 

אהבתם? לא אהבתם? דרגו!

0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים

 

 

המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.

למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.

שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.

המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?

השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.

הוסף תגובה חדשה

 

 

ענה על השאלה הפשוטה הבאה כתנאי להוספת תגובה:

מתי הוקמה המדינה?

 

תמונת המגיב

איש נחמד בתאריך: 24.06.2019

יש גם את
https://htmlcolorcodes.com/color-picker

תמונת המגיב

איש נחמד בתאריך: 28.07.2019

נסה לחפש בגוגל
color picker
ומיד יופיע בתוצאות החיפוש דוגם צבע פשוט.
האתרים מציעים פונקציות נוספות, כמו: צבעים משלימים, מנוגדים, ערכת צבע בהירה או כהה יותר ועוד...
ואגב... תודה על כל המדריכים, הם ממש מצוינים