תחי ישראל - אין לנו ארץ אחרת

תחי ישראל -אין לנו ארץ אחרת

מדריך דרופל- מציאת, הורדת והתקנת רכיבי דרופל

מחבר:
בתאריך:

רכיבים (מודולים) מרחיבים את יכולות הליבה של דרופל. בדף זה תמצאו את הדרך המומלצת למציאת הרכיבים, הורדתם והתקנתם.

מציאת רכיבים

הדרך הקלה ביותר היא לחפש בגוגל כשנזין במילות החיפוש: שם תכונה רצויה + drupal + module. אפשרויות חיפוש נוספות: Drupalmodules.com או דרך חיפוש המודולים של דרופל.

 

הורדת והתקנת הרכיבים

1. את הרכיבים מורידים מ-drupal.org מכתובות שמכילות את הקידומת /drupal.org/project ואת שם הרכיב. בדף ההורדה נבחן האם זהו הרכיב הנכון בעבורנו. האם תומך בגרסה של דרופל שאנו משתמשים בה? בכמה אתרים מותקן הרכיב? והאם מתוחזק באופן שוטף? בנוסף, נחפש את הכותרת Related projects, ונבחן מה יש לרכיבים דומים להציע.

2. נוריד את גרסת הרכיב המתאימה לדרופל באתר (6 או 7). נלך על הצד הבטוח ונבחר רק "גרסאות ירוקות" של הרכיב, שהן גרסאות יציבות. נזהר מגרסאות בשלבי פיתוח עם הכינויים csv או dev. נוריד את הרכיב לשולחן העבודה.

3. במידה וטרם יצרנו תיקייה שתכיל את הרכיבים נלך לתיקיית האתר ל- sites/all, וניצור תיקיית modules. חשוב מאוד לא לשים את הרכיבים שהורדנו בתוך תיקיית modules שבאה עם ליבת דרופל. לפי הכלל שאסור לשנות דבר בליבה.

4. כדי לחלץ את התיקייה מומלץ למשתמשי Windows להיעזר ב-7z. להורדה. הרכיב מגיע בתיקייה מכווצת .zip או .tar.gz נעזר ב-7z כדי לחלץ את התיקייה לתיקיית sites/all/modules.

5. נקרא את קובץ ה-Read me שנמצא בכל תיקיית רכיב (INSTALL.txt או README). במסמך זה ניתן למצוא הוראות על רכיבים נוספים בהם הרכיב תלוי ועל הדרך להתאים את הרכיב לצרכינו.

6. לפני שמוסיפים רכיב לאתר מגבים את האתר על המחשב האישי, מוסיפים את הרכיב לעותק המגובה של האתר, ובוחנים את פעילות האתר על השרת במחשב האישי. כמובן, שלא מוסיפים רכיב לאתר שנמצא באוויר. קודם כל מעבירים את האתר למצב לא מקוון. מתפריט המנהלן: הגדרות אתר> לפי רכיב, ואז תחת System נלך לתחזוקת האתר ונעביר את האתר למצב לא מקוון.

7. כדי להדליק את הרכיב נלך ל- בניית אתר> רכיבים> רשימה, ומתוך הרשימה נדליק את הרכיב. נשים לב שייתכן והרכיב דורש לפעולתו רכיבים נוספים (זה כתוב ב-Readme או מופיע ברשימת הרכיבים).

8. כדי להתאים את הרכיב לצרכינו, נקרא היכן ניתן לבצע את ההתאמות ב-README או שנמצא את האפשרות בתפריט המנהלן בקישורים: ניהול תוכן או הגדרות אתר.

 

אהבתם? לא אהבתם? דרגו!

0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים

 

 

המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.

למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.

שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.

המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?

השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.

הוסף תגובה חדשה

 

 

ענה על השאלה הפשוטה הבאה כתנאי להוספת תגובה:

איך קוראים בעברית לצ`ופצ`יק של הקומקום?