תחי ישראל - אין לנו ארץ אחרת

תחי ישראל -אין לנו ארץ אחרת

PHP מונחה עצמים

סקירת הספר: The essentials of object oriented PHP

סקירה של הספר "The Essentials of Object Oriented PHP" שמתבסס על מדריכי ה-PHP מונחה עצמים שפרסמתי בעברית באתר רשת-טק. הספר מוסיף היבטים נוספים ומעניינים למדריכים שפרסמתי באתר, וכולל הזדמנויות תרגול שיהפכו את הקוראים בו למתכנתים טובים הרבה יותר. מומלץ בחום!

מדריכי PHP מונחה עצמים

יצירת מחלקות ואובייקטים

המדריך הראשון בסדרה מסביר כיצד לכתוב מחלקות, כיצד לאכלס את המחלקות במשתנים ובפונקציות, וכיצד ליצור מהמחלקות אובייקטים.

מילת המפתח this$

במדריך זה נכיר את מילת המפתח this$, שתפקידה בתכנות מונחה עצמים לאפשר גישה למתודות ולתכונות בתוך המחלקה.

שרשור של מתודות ותכונות ב-PHP

שרשור של מתודות ותכונות ב-PHP מונחה עצמים מאפשר לכתוב PHP פשוט וקריא יותר בתנאי שמחזירים אובייקט. על כך במדריך הבא שמלווה בסרטון קצר.

רמות גישה: public לעומת private

במדריך זה היכרות ראשונה עם הגבלת הגישה לנתונים במחלקות. לצורך כך, נבין למה אנחנו צריכים להגביל את הגישה לתכונות ולמתודות? ומהם השיקולים בבחירת רמת גישה לנתונים במחלקות?

 

אני ממליץ ללמוד PHP מונחה עצמים עם "The essentials of Object Oriented PHP" שהוא הספר שעליו מבוססים רוב המדריכים בנושא באתר רשתטק.
הקליקו על התמונה כדי לרכוש את ה-eBook:

eBook cover The essentials of Object Oriented PHP

 

מתודות קסם וקבועי קסם ב-PHP

מדריך נוגע בקצרה בנושא של שימוש במתודות ובתכונות קסם. המדריך מציג את החלקים בתחום עליהם קיימת הסכמה רחבה, אך מתעלם מהחלקים השנויים במחלוקת.

מדריך להורשה ב-PHP מונחה עצמים

אחת הפרקטיקות המועילות ביותר של תכנות מונחה עצמים קשורה ביכולת של מחלקה לרשת תכונות ומתודות של מחלקה אחרת. במדריך זה היכרות עם הרעיון, והזדמנות לתרגל את היבטיו השונים.

טיפול ב-exceptions ב-PHP

טיפול בחריגים מאפשר מבנה קוד חלק וזורם יותר. במדריך זה נלמד לטפל בשגיאות ובחריגים בקוד ה-PHP באמצעות בלוקים של try ו-catch.

תכונות ומתודות סטטיים

במקרים מסוימים, נעדיף לגשת לתכונות ולמתודות של מחלקות בלא ליצור אובייקט. לשם כך, עלינו להגדיר את התכונות והמתודות כסטטיים, ועל כך תוכלו ללמוד מהמדריך.

מחלקה אבסטרקטית ב- PHP מונחה עצמים

מחלקה אבסטרקטית משמשת כמחלקה שלא ניתן ליצור מופע שלה, ושימושה היחיד הוא כמחלקה שמורישה את הקוד למחלקות אחרות. במדריך זה תלמדו הסבר על חשיבות השימוש במחלקה אבסטרקטית, לצד דוגמת קוד.

Interface ב-PHP

interface דומה למחלקה אבסטרקטית בזה שהשימוש היחיד בקוד שלו הוא באמצעות המחלקות היורשות בלבד, אבל הוא גם שונה ומציע יתרונות שאינם קיימים במחלקה אבסטרקטית, ועל כך תוכלו לקרוא במדריך.

פולימורפיזם ב-PHP

פולימורפיזם הוא עיקרון תכנותי חשוב שמייעל את הקוד, באותם המקרים שבהם מחלקות שונות אמורות לבצע פעולות דומות. מדריך זה מסביר את הנושא באמצעות דוגמה פשוטה.

רמז לסוג ב-PHP

רמז לסוג (type hinting) מאפשר לנו לדרוש שהארגומנטים שיוזנו לתוך פונקציה יהיו שייכים למחלקה, interface או מערך. במדריך זה נסביר את הנושא, מדוע חשוב להשתמש ברמז לסוג, ומה עושים במקרה שרוצים להגביל ארגומנטים לסוגים פשוטים, דוגמת מחרוזת או מספר.

PHP - שימוש ב-interface בתור רמז לסוג

אחרי שראינו כיצד רמז לסוג תורם לסדר בקוד וליכולת הדיבוג, נראה במדריך זה שאם רוצים לעשות רמז לסוג שיהיה רלוונטי למספר מחלקות שונות, צריך להשתמש ברמז לסוג interface.

מרחב השמות namespace ב-PHP

ככל שהאפליקציות שאנו מפתחים הופכות מורכבות הן דורשות אינטגרציה של מרכיבי קוד שונים, מה שעלול ליצור התנגשות בין מחלקות שונות שיש להן את אותו שם. בימינו, נוהגים לפתור את הבעיה באמצעות שימוש במרחב שמות, שמאפשר להגדיר כל מחלקה באופן שהיא לא תתנגש עם אחרות. השימוש במרחב שמות תורם רבות לקוד יעיל שניתן להרחיבו בקלות יחסית, כפי שנראה במדריך זה ובמדריכים נוספים שאפרסם בעתיד.

הזרקת תלויות ב-PHP

אחד הנושאים הפשוטים אך הפחות מובנים הוא הנושא של הזרקת תלויות (dependency injection) . במדריך זה תמצאו הסבר מפורט של הנושא, לצד דוגמאות.

מתי והיכן להשתמש ב-traits?

מדריך זה מסביר באמצעות דוגמאות קוד את התכונה החדשה של PHP ששמה traits, שמאפשרת למחלקה לרשת קוד ממספר מקורות שונים בדומה לשימוש ב-include או ב-require.

Packagist ו-Composer לשילוב ספריות קוד קיימות בפרויקטים שלך

מדריך חשוב שמלמד כיצד לעבוד עם composer במטרה להוריד ולנהל באופן הפשוט ביותר ספריות קוד של PHP לפרוייקטים שלנו כדי שלא נצטרך להמציא מחדש את הגלגל בכל פעם שצריך פונקציונאליות חדשה באתר.

Composer autoload לטעינה אוטומטית של קבצים ב-PHP

מדריך שמסביר כיצד להשתמש ב-composer כדי לטעון קבצים, תיקיות וספריות באתר ה-PHP שלכם.

מאובייקט למערך והפוך עם PHP מונחה עצמים

אם יצא לכם להתקל ב-stdclass ודאי תשמחו לדעת שלא מדובר על שום דבר מורכב במיוחד. למעשה, כך יוצרים ב-PHP אובייקט ריק, שניתן להשתמש בו כמו מערך אסוציאטיבי בתכנות מונחה עצמים.


Laravel

שלח מייל עם לרוול

כיצד לשלוח מייל עם לרוול בשלושה צעדים פשוטים.

laravel


PHP7

מבוא והסבר על הפיצ'ר הראשון

במדריך הראשון בסדרה תוכלו ללמוד מדוע כדאי לעבור ל-PHP7 וגם על פיצ'ר מועיל ופשוט שאת שמו קשה לי לבטא.

רמז לסוג סקאלרי ב-PHP7

בניגוד לגרסאות קודמות של PHP, PHP גרסה 7 תומך ברמז לסוג סקלרי, ובכלל כך לטיפוסי הנתונים: מספרים, מחרוזות ובוליאניים.

 

אני ממליץ ללמוד PHP מונחה עצמים עם "The essentials of Object Oriented PHP" שהוא הספר שעליו מבוססים רוב המדריכים בנושא באתר רשתטק.
הקליקו על התמונה כדי לרכוש את ה-eBook:

eBook cover The essentials of Object Oriented PHP

ואידך זיל גמור...

 

הוסף תגובה חדשה

 

 

ענה על השאלה הפשוטה הבאה כתנאי להוספת תגובה:

דג למים הוא כמו ציפור ל...?

 

תמונת המגיב

מנחם בתאריך: 20.11.2023

תודה רבה על כל התוכן באתר.nכתוב בצורה ברורה ובהירה!nnיש מצב לכמה מדריכים על laravel?

תמונת המגיב

יוסי בן הרוש בתאריך: 20.11.2023

הי מנחם, תודה. התשובה הקצרה היא שאני לא מתכוון ללמד לרוול כי יש לי תחומי עניין אחרים והנושא עובד אצלי כבר ברמה האינטואיטיבית, והתשובה היותר ארוכה היא שאני חושב שצריך ללמוד פריימוורק מתקדם כדוגמת לרוול רק אחרי שיודעים לא מעט על פיתוח ברשת האינטרנט. לפני שלמדתי את לרוול, התחלתי מלימוד של HTML ואח"כ PHP פרוצדורלי כולל הקמת פרויקטים שעבדו, ואח"כ לימוד והקמת פרויקטים מבוססי PHP אובייקטלי, הבנה של AJAX מה שאומר שלמדתי JavaScript ואיך עובדים API כמו גם פרוטוקולי רשת, ביטויים רגולריים, מסדי נתונים מבוססי SQL, עבדתי עם פריימוורק פשוט יחסית שעושה ראוטינג, ואח"כ כתבתי לבד מהזיכרון גרסה שלו שעובדת, ניהול שרתים, אבטחת אתרים, קצת לינוקס, דיזיין פטרנס, ורק אז הצעד המתבקש הבא היה ללמוד איך עושים את זה החברה המקצועיים במסגרת פריימוורק. אחרי כל מה שלמדתי הטמפלייטינג, הרוטינג סיסטם, וה-ORM שמציע לרוול נראו לי הדבר הכי טבעי בעולם. על חלק מסויים ממה שלמדתי כתבתי באתר. מניסיוני, אני יכול להמליץ להגיע ללימוד פריימוורק רק אחרי שקודם לומדים ומיישמים את הבסיס, ויש הרבה מה ללמוד, אבל זה אפשרי. אז איך מתחילים? תראה מה הכי מעניין אותך ומשם תתחיל. אולי SQL, אולי PHP פרוצדורלי. העיקר ללמוד, וליישם.