מדריך TypeScript
אם הבנתם ספרו לחבריכם המפתחים, ואם לא ספרו לנו (כדי שנוכל לשפר את המדריכים).
מבוא ל-TypeScript, ומה זה בכלל TypeScript?
במדריך הראשון בסדרה נבין מה זה בכלל typescript, ולמה צריך ללמוד שפה נוספת בשביל צד הלקוח של אתרי אינטרנט מלבד JavaScript. וההסבר הקצר הוא שמוכרחים ללמוד TypeScript כדי לכתוב קוד ב- Angular2, ואת ההסבר הארוך אתם מוזמנים לקרוא במדריך.
שלום עולם ב-TypeScript
במדריך זה, נלמד כיצד להתקין את TypeScript על המחשב האישי, נכתוב את הסקריפט הראשון שלנו "שלום עולם", ונלמד כיצד לקמפל את הסקריפט שכתבנו לקוד JavaScript שניתן להריץ על הדפדפן.
var, let, const ב-JavaScript מודרני
אף שזה לא מדריך TypeScript, אי אפשר להבין קוד של TypeScript, ובכלל קוד JavaScript מודרני בלי להכיר את הדרכים החדשות להכריז על משתנים ב-JavaScript.
סוגי משתנים בסיסיים ב-TtypeScript
במדריך זה נכיר את התכונה שנתנה ל-TypeScript את שמו, שהיא היכולת להכריז על סוג המשתנים במטרה לכתוב קוד חסון יותר, קריא יותר, ופחות מועד לטעויות.
מערכים ב-Typescript
למדו על הדרכים השונות להכריז על מערכים ב-TypeScript, להגדיר את סוג המשתנים שהמערך יכיל, ועל פונקציות של TypeScript של מערכים.
פונקציות ב-TypeScript
TypeScript מוסיף לנו את האפשרות להגדיר את סוג המשתנים בפונקציה, ובכלל כך את סוגי המשתנים של הפרמטרים ואת סוגי המשתנים שמחזירה הפונקציה.הפרמטרים יכולים להיות אופציונליים, ניתן להגדיר פרמטרים ברירת מחדל ממש בקלות, ועוד… כפי שתוכלו לגלות בעצמכם במדריך החדש בסדרה.
מחלקות ואובייקטים ב-TypeScript
אם אתה מתכנת כנראה שתכנות מונחה עצמים הפך מזה זמן לשפה הראשונה שלך. הבעיה היא ש-JavaScript רגיל לא מציע תחליף של ממש למחלקות והורשה. לכן, מעודד לדעת, ש-TypeScript מאפשר לך לכתוב קוד מונחה עצמים כבר היום, שמשתמש במחלקות ואובייקטים, ומאפשר למדר משתנים ומתודות. במדריך הראשון שמטפל בתכנות מונחה עצמים נראה כיצד ניתן לכתוב מחלקות ואובייקטים באמצעות TypeScript, וכיצד למדר (לעשות אנקפסולציה), וכיצד ניתן להכריז ולגשת לתכונות ולמתודות סטטיים.
interface בסגנון מונחה עצמים ב-TypeScript
interface
הוא חוזה שמחייב כל אובייקט או מחלקה שמיישם אותו להכיל שדות ומתודות מסויימים.
interface יכול להועיל כשרוצים לחייב את כל המתכנתים בצוות לכתוב קוד בסגנון אחיד, או כשכותבים קוד ואחר כך רוצים להיזכר מה המבנה שלו.
אני יכול להמשיך ולספר לכם אודות המדריך ונפלאות ה-
interface
כפי שנהוג להשתמש בו ב-
TypeScript
אבל חבל על הזמן.
עדיף שתחלצו על הקישור, תכנסו למדריך, תקראו, ותוכלו לגלות בעצמכם...
ואידך זיל גמור...