הוספת אינדקס לעמודות בטבלת mysql
אינדקסים של SQL משמשים לאיתור מהיר של רשומות בטבלה במסד הנתונים. ללא שימוש באינדקס השאילתה צריכה להתחיל לקרוא מתחילת הטבלה ואז לעבור שורה - שורה על כל הטבלה עד שהיא מוצאת את המידע המבוקש. לעומת זאת, כאשר משתמשים באינדקס המנוע של מסד הנתונים שולף את המידע ישר מהרשומות הרלוונטיות. התוצאה היא חסכון עצום במשאבים וזמן טעינה נמוך בהרבה.
למה להשתמש באינדקסים?
- כדי להאיץ את מהירות השליפה של הנתונים כאשר משתמשים ב-WHERE.
- איחוד טבלאות באמצעות JOIN נעשה על עמודות האינדקס.
- מסייע לאופטימייזר optimizer לבחור את אופן הביצוע החסכוני ביותר במשאבים.
האופטימייזר הוא פונקציה של mySQL המייעל את השאילתות וכאשר קיים אינדקס גוברים הסיכויים שהוא יבחר בו כדי להאיץ את השאילתה.
איך עובד אינדקס?
אינדקס מכיל רשימה של מצביעים pointers שכל אחד מהם הוא קישור קצר לרשומה בטבלה המקורית. בגלל שהמצביע הוא קצר בהרבה מהמידע ברשומות המקוריות הוא מקל על מסד הנתונים לאתר את המידע המבוקש.
איך להוסיף אינדקס לטבלה?
CREATE INDEX index_name
ON table_name(column_name)
רצוי מאוד להשתמש באינדקס על עמודה בעלת ערכים ייחודיים, דוגמת עמודת המזהים הייחודיים של הטבלה id. כדי להגדיר את האינדקס כבעל ערכים ייחודיים נשתמש במילת המפתח UNIQUE.
CREATE UNIQUE INDEX index_name
ON table_name(column_name)
על מה צריך לחשוב כשמוסיפים אינדקס?
אינדקס יעיל צריך להיות קצר וייחודי:
אינדקס קצר מקל על מנוע מסד הנתונים לסנן את התוצאות הרצויות. לכן, נעדיף להוסיף אינדקסים על עמודות מספריות (סוג INT) ולא על עמודות המכילות טקסטים ארוכים.
עדיף להגדיר אינדקס ייחודי כדי להקל על השליפה.
אומנם יצירת אינדקסים מאיצה את החיפוש אבל מפריעה לעדכון וכתיבה לפיכך כדאי להשתמש באינדקס רק כשבאמת חייבים. לדוגמה, כדאי להגדיר כאינדקס את עמודת המזהה הייחודי (id) בכל טבלה.
אילו אינדקסים ישנם בטבלה?
הפקודה SHOW INDEX FROM בצירוף שם הטבלה מציגה את האינדקסים השייכים לטבלה:
SHOW INDEX FROM table_name;
כיצד מוחקים אינדקס מטבלה?
הפקודה DROP INDEX ON מוחקת אינדקס מטבלה:
ALTER TABLE table_name
DROP INDEX index_name
במדריך הבא נלמד בחירה בין חלופות ב-mySQL
אהבתם? לא אהבתם? דרגו!
0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים
המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.
למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.
שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.
המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?
השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.