תחי ישראל - אין לנו ארץ אחרת

תחי ישראל -אין לנו ארץ אחרת

התקנת דרופל

מחבר:
בתאריך:

התקנה ראשונית של דרופל מצריכה את התוכנות הבאות:

שרת wamp על מערכת הפעלה חלונות (שרת mamp ל-Mac, שרת lamp ל-Linux).

תוכנה לחילוץ קבצים מסוגה של 7-zip.

הורדה והתקנה של ליבת דרופל.

 

1. התקנה של שרת wamp

כדי שדרופל יוכל לרוץ על המחשב האישי צריך קודם להתקין שרת wamp  ל-windows (שרת mamp ל-Mac, שרת lamp ל-Linux). מורידים את wamp מאתר //www.wampserver.com/en/. בוחרים להוריד את הגרסה המתאימה למערכת ההפעלה, 32bit או 64bit. אחרי שמורידים את החבילה, מתקינים על המחשב בקלות (צריך לענות על מספר שאלות פשוטות, ולבחור מספר פעמים ב- next). אני ממליץ להשאיר אייקון של wamp על שולחן העבודה.

אחרי שהורדנו את wamp, נאתחל אותו. אם הכול בסדר, יופיע אייקון אדום שיתחלף לכתום ובסוף לירוק בתחתית המסך. האייקון נמצא ליד השעון. כדאי לזכור את מיקומו כי נצטרך אותו בהמשך. אם הצבע התחלף לירוק אז השרת מוכן לפעולה. במידה ולא, כדאי לצאת מהסקייפ או מכל תוכנה אחרת שמאזינה ל-port 80, ורק אז לנסות לאתחל את wamp.

שרת wamp כולל חבילה של תוכנות הכרחיות לפעולתו של Drupal:

• PHP היא שפת המחשב שבה כתוב דרופל.

• MySQL הוא בסיס הנתונים שבו מאוחסן כל המידע של האתר.

• phpMyAdmin כתוב PHP ומעביר את הפקודות לבסיס הנתונים.

• Apache הוא השרת שמשמש אתרים רבים ברשת. כשמתקינים אותו על המחשב האישי, הוא הופך המחשב לשרת אינטרנט.

 

2. התקנה של 7zip

קבצי דרופל מגיעים בגרסה מכווצת, וכדי לפתוח אותם נדרשת תוכנה מסוגה של 7zip, שעובדת עם חלונות. כדי להוריד את התוכנה נגלוש ל- //www.7-zip.org/. ההתקנה פשוטה מאוד.

 

3. התקנת ליבת דרופל

כדי להוריד את ליבת דרופל, גולשים לקישורית הבאה: //drupal.org/project/drupal. כשנכנסים לקישורית וגוללים לתחתית הדף, רואים שורות ירוקות ואדומות. בשורות הירוקות נמצא את הגרסאות היציבות.

הורדה של דרופל מאתר drupal

לוחצים על zip ליד הגרסה הירוקה הרצויה. נכון לכתיבת שורות אילה, באפריל 2012,  דרופל 6 הוא מיושן יותר ועשיר יותר במודולים, דרופל 7 מתקדם יותר וצפוי להתפתח מאוד בשנים הקרובות. את ההסבר אני ממשיך על דרופל 7.

מורידים את קובץ ה-zip לשולחן העבודה, ופותחים את הקובץ באמצעות 7zip, או תוכנה אחרת לחילוץ קבצים. את התיקייה מחלצים לשולחן העבודה. שמה של התיקייה מורכב מ-drupal ומשמה של הגרסה. לדוגמה, drupal-7.12.  

בתוך התיקייה המחולצת, נמצא תיקייה פנימית באותו שם. נוציא את התיקייה הפנימית (מכילה את כל קבצי הליבה) אל שולחן העבודה, ונשנה את שמה לשמו של האתר. לדוגמה, my_new_site.

לחיצה שמאלית על האייקון הירוק של wamp, תפתח תפריט קופץ, ומתוכו נלחץ על www directory על-ידי קליק שמאלי. הלחיצה תגרום לפתיחת תיקיית www directory.

איך נגיע אל תיקיית השורש ב-wamp

נכניס לתיקיית www directory (מכונה גם תיקיית השורש) את תיקיית הדרופל שמכילה את כל קבצי הליבה.

www directory / my_new_site_folder /

בתוך תיקיית דרופל, נמצא את התיקייה sites ובתוכה את התיקייה default.

www directory / my_new_site_folder / sites / default /

בתוך תיקיית default קיים הקובץ default.settings.php. בגרסאות ישנות של דרופל, צריך לשכפל את הקובץ, ולקרוא לו settings.php. משאירים את שני הקבצים בתיקיית default. זה נראה כך:

העתקת settings.php

בגרסאות מסוימות של דרופל 7 קיימים כבר שני קבצי ה-settings.php, ולא צריך לשכפל שום דבר. בכל מקרה, כדאי לוודא ששני הקבצים קיימים.

נחזור לתפריט הקופץ של wamp (קליק שמאלי על אייקון wamp), והפעם נבחר ב-phpMyAdmin כדי לפתוח את ממשק הניהול של מסד הנתונים. בחלון שייפתח נלחץ על Databases (מוקף בתמונה בעיגול אדום):

ממשק הניהול של phpMyAdmin

ייפתח חלון חדש עם אפשרות Create new database. בתיבת הטקסט נזין את שמו של מסד הנתונים עבור האתר. לדוגמה, my_new_site_database, וליד נבחר ב-collation שהוא utf8_general_ci. ראה בתמונה:

יצירה של מסד נתונים חדש

נלחץ על Create, ליצירת מסד הנתונים.

כדי לגלוש לאתר החדש, נזין את שמו של האתר החדש לתיבת הכתובות בדפדפן. לדוגמה: localhost / my_new_site. עכשיו, ייפתח המסך הראשון של דרופל שינחה אותנו בהמשך ההתקנה:

פרופיל התקנה של דרופל

נבחר באפשרות standard, ואז נלחץ על Save and continue.

בחלון הבא שייפתח נזין את שמו של מסד הנתונים ואת שם המשתמש root (זה שם משתמש דיפולטי במסד הנתונים. כדי לשנותו צריך להכנס ל-phpMyAdmin). אין צורך בססמה (זו גם הגדרה דיפולטית של מסד הנתונים).

קונפיגורציה של מסד הנתונים עבור דרופל

בסוף, Save and continue. במסך שייפתח נעודכן על התקדמות התקנת האתר, כולל התקנת רכיבי הליבה.

בחלון הבא שייפתח, נזין את שמו של האתר, כתובת דוא"ל אמיתית, username ו-password

מידע בסיסי על אתר דרופל

בתחתית המסך נזין נתונים על מיקומנו:

Default country: Israel

Default time zone: Asia / Jerusalem

ובסוף, Save and continue.

במסך הבא שייפתח נלחץ על הקישור Visit your new site, שיוביל אותנו אל הדף הראשון באתר דרופל החדש שיצרנו.

דף דרופל ראשון

 

4. הוספת השפה העברית לאתר

בסרגל הכלים העליון (פס שחור לאורך המסך) לוחצים על Modules, ונפתחת רשימת המודולים, נגלול למציאת המודול  Locale(רכיב שמאפשר עבודה עם שפות שאינן אנגלית). נסמן את המודול בוי כדי להתקינו.

הוספת עברית לדרופל

נגלול לתחתית הדף ונלחץ על Save configuration כדי להתקין את הרכיב.

אחרי התקנת הרכיב Locale, חוזרים לסרגל הכלים, וממש ליד Modules, בוחרים ב-Configuration. בחלון שנפתח, בוחרים באפשרות של Languages.

הוספת שפה לדרופל

לוחצים על Languages, ובחלון שנפתח על Add a language, מה שיגרום לפתיחת חלון ובו אפשרות לבחירה. נבחר ב-Hebrew או בשפה אחרת מעשרות השפות המוצעות, ואז על Add language.

בחלון שייפתח נגדיר את Hebrew בתור דיפולט (תוך שאנו שומרים על English במצב Enabled). בתחתית הדף נלחץ על Save configuration.

עדיין באותו דף, נלחץ על הקישורית Download contributed translations (או שנלך לקישורית הבאה באופן ישיר //drupal.org/project/l10n_update). מהקישור, נוריד את המודול שתואם את גרסת הדרופל שלנו. לדוגמה, אם האתר שלנו הוא מגרסה 7, נבחר בגרסה הירוקה עם קידומת 7.x (הגרסאות הירוקות הן הבשלות).

כדי להתקין את המודול, נוריד אותן לשולחן העבודה, נחלץ באמצעות 7-zip, ונעביר לתיקיית modules, שבתוך תיקיית השורש לפי הפירוט הבא:

        www directory / my_new_site_folder / sites / all / modules /

שימו לב שתיקיית modules נמצאת בתוך תיקיית all, שנמצאת בתיקיית sites, שנמצאת בתיקיית האתר שיצרנו. נמקם את המודול בתוך תיקיית modules.

להתקנת המודול, חוזרים לסרגל הכלים , בוחרים ב-Modules, ובחלון שנפתח בוחרים להפעיל את הרכיב Localization update, שיאפשר עדכון אוטומטי של קבצי התרגום למודולים השונים. מיד אחרי התקנת הרכיב (לחיצה על Save configuration), נראה שדרופל מורדי ומתקין באופן אוטומטי את קבצי התרגום לאתר.

מזל טוב! סיימתם את ההתקנה הראשונית של אתר דרופל.

 

אהבתם? לא אהבתם? דרגו!

0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים

 

 

המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.

למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.

שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.

המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?

השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.

הוסף תגובה חדשה

 

 

ענה על השאלה הפשוטה הבאה כתנאי להוספת תגובה:

איך קוראים בעברית לצ`ופצ`יק של הקומקום?

 

תמונת המגיב

רן בתאריך: 03.09.2013

מה עם דרופל 8?