מדריך CSS מספר 7 - עיצוב הרקע
במסגרת המדריך הנוכחי נלמד לשנות את צבע הרקע ולהוסיף תמונת רקע. לשם כך נלמד את הפקודות background-color לשינוי צבע הרקע, background-image להוספת תמונת רקע, ותכונות נוספות שיעזרו לנו למקם את תמונת הרקע.
כדי לעצב את הרקע אנחנו צריכים לעבוד עם הסלקטור body, שאחראי לעיצוב תכונות כלליות של דף האינטרנט. כדוגמת, סוג גופן וצבעו ועיצוב הרקע.
נתחיל מקוד HTML פשוט שאותו נדביק לתוך קובץ ה-html שנמצא בתיקיית השורש:
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
<body>
<p>
body כדי לשנות את צבע הרקע באתר אינטרנט צריך להשתמש בתגית
background-color ולהפעיל על התגית את התכונה
</p>
</body>
</html>
נזכור לשמור את קובץ ה-html.
עיצוב הרקע באתר
כדי לעצב את הרקע נוסיף את הקוד הבא לקובץ ששמו style.css, שגם הוא נמצא בתיקיית השורש:
background-color: purple;
color: white;
}
התכונה background-color מאפשרת את שינוי צבע הרקע, במקרה זה לסגול. נריץ את קובץ ה-html על הדפדפן, ונראה את התוצאה:
כדי להוסיף תמונת רקע לאתר נשתמש בתכונה background-image, ונשים תמונה בתיקיית השורש (אותה תיקייה שמכילה את קובץ ה-css ואת קובץ ה-html). נכתוב את הקוד הבא לגיליון העיצוב החיצוני, style.css:
body {
background-image: url(reshetech.png);
}
נשים לב שהתכונה background-image חייבת לקבל את הערך ( )url , ובתוך הסוגריים נכתוב את שם קובץ התמונה, שיכולה להיות מאחד הסוגים: png, gif, jpeg. נריץ את קובץ ה-html על הדפדפן, ונראה את התוצאה:
כפי שניתן לראות, התמונה מוכפלת עד שהיא ממלאת את כל הרקע, אבל אם אנחנו מעוניינים שהתמונה תופיע רק פעם אחת נשתמש בתכונה ;background-repeat:no-repeat. נכתוב את הקוד הבא לקובץ style.css:
body {
background-image: url(reshetech.png);
background-repeat: no-repeat;
}
כדי לצפות בהשפעת השינויים שהכנסנו בקוד, נריץ את ה-html, ונראה את התוצאה:
כפי שניתן לראות, תמונת הרקע מופיעה אומנם רק פעם אחת, אבל היא צמודה לצד השמאלי העליון של הדפדפן. כדי למקם את התמונה בדיוק באמצע הדף, נשתמש בתכונה background-position עם הערך 50% 50%. נכתוב את הקוד הבא לקובץ style.css:
body {
background-image: url(reshetech.png);
background-repeat: no-repeat;
background-position: 50% 50%;
}
כדי לצפות בשינויים שהכנסנו בקוד, נריץ את קובץ ה-html על הדפדפן, ונראה את התוצאה:
כפי שניתן לראות, בגלל שהשתמשנו בתכונה background-position עברה תמונת הרקע למרכז הדפדפן.
כמובן שאפשר להשתמש בתכונה background-position למקם את תמונת הרקע במקום שונה ממרכז הדף על ידי שינוי ערכי האחוזים. העיקרון הוא שהערך השמאלי מתייחס למיקום ביחס לפינה העליונה של המסך, והערך הימני מתייחס למיקום ביחס לפינה השמאלית של המסך. בנוסף לאחוזים אפשר להשתמש בערכים בפיקסלים (px).
נסכם את הדרך לעיצוב הרקע באתר
- נשתמש ב- background-color לשינוי צבע הרקע,
- נשתמש ב- background-image להוספת תמונת רקע,
- ובתכונות background-position ו-background-repeat כדי לשלוט במיקום ובחזרה של תמונת הרקע.
אהבתם? לא אהבתם? דרגו!
0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים
המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.
למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.
שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.
המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?
השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.