מבוא ל-gulp.js
gulp מבצע אוטומציה של משימות נפוצות (ומעיקות) בצד הקליינט באמצעות פלגאינים. לדוגמה, פלגאינים שאחראים לדחיסה ומיניפיקציה של קבצי CSS ו-JS, קומפילציה של קבצי SASS ו- LESS, הוספת קידומות לתגיות-CSS3, המרת תמונות מפורמט לפורמט, ועוד אלפי פלגאינים שיכולים לבצע בשבילנו את המשימות המעיקות, ולהשאיר לנו את החלק המעניין באמת.
את המשימות ש-gulp מבצע בשביל הפרויקט שלנו נרכז בתוך קובץ gulpfile.js. מבנה הקובץ מתחלק ל-4 סוגי משימות:
- החלק הראשון שבו אנו מגדירים את התלויות (הפלגאינים) שנדרשים לנו לפרויקט.
- חלק שני של named tasks שבהם נגדיר את המשימות שאנו מעוניינים לבצע.
- חלק שלישי שבו נגדיר משימות מסוג watch tasks . משימות שמריצות את המשימות מסוג named tasks בתגובה לאירועים שונים. לדוגמה, ניתן לשים watch על קבצי ה-sass כדי לעשות קומפילציה ל-CSS בזמן אמת בכל פעם שמבצעים שינויים בקבצים.
- חלק רביעי שבו נרכז משימות מסוג default task שמאפשרות לנו להריץ את כל המשימות שהזכרנו בסעיפים הקודמים משורת הפקודות.
האיור הבא מציג את החלקים השונים בקובץ gulpfile.js:
Requirements
var uglifier = require('gulp-uglify'),
Named task #1
gulp.task('scripts',function(){});
Named task #2
gulp.task('styles',function(){});
...
Watch task
gulp.task('watch', function(){});
Default task
gulp.task('default', ['scripts', 'styles']);
במדריך הבא נלמד כיצד להתקין את gulp באתר שלנו.
אהבתם? לא אהבתם? דרגו!
0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים
המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.
למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.
שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.
המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?
השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.