תחי ישראל - אין לנו ארץ אחרת

תחי ישראל -אין לנו ארץ אחרת

מדריך דרופל- הצגת מספר מילונים טקסונומיים

מחבר:
בתאריך:

כשנציג סוג תוכן שלו יותר ממילון טקסונומי אחד, נראה שכל הסיווגים מהמילונים השונים מקובצים ביחד תחת כותרת כללית דוגמת Tags. ניתן לפתור את הבעיה באופן פשוט באמצעות הרכיב Term display, שמסדר את המינוחים של כל מילון בשורה נפרדת, עם כותרת המילון . לדוגמה, באתר עם שני מילונים אחד לפרות ואחד לירקות.

במקום ברירת המחדל:

Tags: אגס, אננס, תפוח, קיווי, גזר, מלפפון, תפוח-אדמה

הודות לTerm display נראה את הסיווגים מופרדים לפי מילון:

פרות: אגס, אננס, תפוח, קיווי

ירקות: גזר, מלפפון, תפוח-אדמה, קישוא

 

איך נוריד ונפעיל את הרכיב term display?

1. נוריד את הרכיב Term display, ונפעיל אותו. מתפריט המנהלן: בניית אתר> רכיבים. על האופן הנכון להורדת רכיבים אפשר לקרוא כאן.

2. ניצור אוצר מילים טקסונומי באופן הרגיל. מתפריט המנהלן: ניהול תוכן> סיווגים> הוספת מילון. כיסיתי את הנושא ביתר פירוט במדריך קודם.

3. כדי לערוך את המילון נכנס מתפריט המנהלן: ניהול תוכן> סיווגים> רשימה, ונערוך את המילון שמעניין אותנו.

4. נגלול כלפי מטה ונראה תיבה שכותרתה Display options. בחלונית Display style  נבחר את האפשרות הרצויה לנו. התצוגה הדיפולטית היא Custom (Defaults to comma seperated). נגדיר את סוג התוכן שאוצר המילים ישתייך אליו. ונשמור.

5. נערוך את אחד מפריטי התוכן, נוסיף לו את המילונים, ונשמור.

6. נראה שקיבלנו את הסגנון שרצינו בדף התצוגה של פריט התוכן.

7. בעיה אפשרית היא שהכותרת Tags עדיין תישאר במקומה. בבעיה זו ניתן לטפל באמצעות שינוי קובץ ה-TPL, שמייצר את המחרוזת.  

 

לסיום

במדריך זה ראינו איך ניתן להשתמש ברכיב Term display כדי להפוך את הצגת הטקסונומיה באתר לידידותית יותר. ניתן להגיע לתוצאה דומה אם משתמשים ברכיב Content taxonomy, שמייצר שדות CCK. הבעיה העיקרית בהכנסת הטקסונומיה לשדה CCK היא שהשינוי אינו קוסמטי אלא מהותי. כתוצאה מהשינוי, יהיה קשה אחר-כך להשתמש ברכיבים מבוקשים כדוגמת Tagadelic, שמייצר ענן תגיות (למדריך Tagadelic באתר). 

 

אהבתם? לא אהבתם? דרגו!

0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים

 

 

המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.

למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.

שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.

המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?

השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.

הוסף תגובה חדשה

 

 

ענה על השאלה הפשוטה הבאה כתנאי להוספת תגובה:

איך קוראים בעברית לצ`ופצ`יק של הקומקום?