קידום אתרים - איך להוסיף תגיות מטה לאתר דרופל?
מהן מטה-תגיות?
מטה-תגיות הן חלק מקוד ה-HTML של הדף שאינו נראה לגולשים ומיועד למנועי חיפוש. תגיות המטה עשויות להכיל את תקציר הדף, תיאורו, מילות מפתח, מידע על כותב הדף, מידע גאורפי על מקום כתיבת הדף, ומידע נוסף שעשוי להואיל למנועי חיפוש בבחינת מידת הרלוונטיות של המאמר למחפשים. בין תגיות המטה נודעת חשיבות מיוחדת לתגית התיאור (description) מפני שזה בדרך כלל המידע שרואה הגולש כשהוא בוחר להיכנס לאתר שלנו מדף תוצאות החיפוש שמספק גוגל. אפשר לראות דוגמה ל-description בתמונה המצורפת. התיאור ממוסגר באדום.
הורדת והתקנת הרכיב שמטפל במטה-תגיות
1. נוריד את הרכיב (Metatags (nodewords מאתר דרופל העולמי. אפשר להיעזר במדריך הורדת והתקנת רכיבי דרופל.
2. אחרי התקנת הרכיב, נלך מתפריט המנהלן > ניהול תוכן > metatags. תחת לשונית הגדרות נבחר אילו מטה-תגיות יוצגו לבעל ההרשאות המתאימות. נסתכל על הדוגמה הבאה:
באופן דומה, ניתן לבחור אילו תגיות מטה יכתבו ל-HTML תחת הכותרת Meta tags to output in HTML.
אפשר לבחור שהמטה-תגיות יוצגו גם בדף הראשי של האתר ומה יהיה אורכן המקסימלי של תגיות המטה.
תחת לשונית Default and specific meta tags אפשר לבחור את המטה תגיות שיהיו ברירת מחדל. אם כי באפשרות זו צריך להשתמש בזהירות רבה, היות וגוגל מפחית מדירוג אתרים שמכילים תוכן משוכפל. לכן, צריך להנחות את מזין התוכן למלא את השדות הנדרשים בכל דף גם אם בשינויים קלים מהתוכן ברירת המחדל. צריך לשים לב במיוחד לשדה תיאור שאותו רואים הגולשים בדף התוצאות שמספק גוגל. כדאי ששדה התיאור יהיה משופע במילות מפתח ובכתיבה שתעורר את הגולשים להיכנס לאתר.
תחת Robots ניתן להחביא מידע מעכבישי הרשת באמצעות בחירה באפשרות "NOINDEX" ו-"NOFOLLOW". אפשרות זו חשובה כשהתוכן עדיין בהכנה ולא מוכן להצגה או כשהתוכן מיועד ל-intranet או למנויים פרטיים.
אפשרויות נוספות הן להחליט על תגיות המטה בדפי שגיאה (page404, page 403), בדף הראשי באתר (Front page) ובדפים ייחודיים, דוגמת דפים שמיוצרים על ידי Views. כדי להוסיף מטה תגיות לדפים מיוחדים מתחילים מהזנת ה-URL שלהם.
תחת לשונית Front page ניתן להזין את המטה תגיות של דף הבית שחשיבותן נובעת מהערך הרב שנותנים מנועי חיפוש לדף הבית. תחת לשונית Front page נמצא גם השדה site verification code שאפשר להזין לתוכו את קוד האישור של גוגל ללא צורך ב-FTP.
נבדוק שהשינויים שהכנסנו באים לביטוי
כדי לבדוק שהמטה-תגיות שהכנסנו אכן מופיעות בדף, נעמוד על הדף במצב של תצוגה מלאה, קליק ימני על העכבר, ואז על "צפה במקור הדף", מה שייפתח לנו אפשרות לראות את קוד ההטמ"ל של הדף. כך זה נראה בדפדפן הכרום שבו אני משתמש:
הקוד שמעניין אותנו נמצא סמוך לראש הדף, ובין תגיות ה-head, לדוגמה:
<meta name ="keywords" content ="מדריך דרופל,מתה תגיות,nodeword,meta tags" />
<meta name="description" content="תגיות מטה (metatags) מכילות מידע שלא נראה בדף האינטרנט אבל הוא חשוב ביותר לקידום האתר במנועי חיפוש. תגיות המטה כוללות תיאור כללי, תקציר, מילות מפתח ומידע נוסף שעשוי להואיל למנועי החיפוש בקביעת הרלוונטיות של המאמר למחפשים. במדריך זה נסביר את הדרך להפעלת הרכיב Nodewords שמאפשר לנו שליטה גבוהה בתגיות המטה באתר." />
<meta name="abstract" content="מדריך לקידום אתרי דרופל - כיצד נשלוט במטה תגיות באתר?" />
<title>קידום אתרים - איך להוסיף תגיות מטה לאתר דרופל? | רשת-טק בניית אתרים</title>
שימוש נכון במטה-תגיות לקידום האתר
השימוש בתגיות המטה לא הכרחי אלא יותר בגדר המלצה לבעלי אתרים ולמנהלי אתרים שרוצים יתרון יחסי על מתחריהם. חשוב בהקשר הזה לא להתעצל, ולהוסיף מטה תגיות ייחודיות, בייחוד מהסוג תיאור, לכל דף שמתפרסם באתר, כשהמטה תגיות נקבעות על בסיס מילות מפתח שיכולות לקדם את התוכן (לצורך כך ניתן להיעזר בכלי מילות המפתח של גוגל). ננחה את הכותבים באתר להשתמש בשדה Canonical URL אם הם משנים כותרות של דפים, כשלשדה זה יוזן השם הקודם של הדף, כך שמנועי החיפוש לא ייקנסו את האתר על תוכן כפול (יותר מכתובת אחת לכל דף אינטרנט נחשבת על ידי גוגל לניסיון לא לגיטימי לנפח את כמות הדפים באתר).
אהבתם? לא אהבתם? דרגו!
0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים
המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.
למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.
שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.
המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?
השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.