תחי ישראל - אין לנו ארץ אחרת

תחי ישראל -אין לנו ארץ אחרת

כיצד למנוע את הידרדרות הראייה - עיקרי שיחה של פרופ הוברמן

מחבר:
בתאריך:

לכל מי שמתעניין בקוצר ראייה אני יכול להמליץ על השיחה של פרופ' הוברמן שמסכם הרבה מאוד חומר על הראייה, וכיצד למנוע הדרדרות:

 

להלן עיקרי הדברים המובאים בסרטון:

מיופיה, הידועה גם כקוצר ראייה, היא מצב נפוץ שבו עצמים קרובים נראים ברורים, אך עצמים רחוקים נראים מטושטשים. זה קורה כאשר צורת העין גורמת לקרני האור להתכופף בצורה לא נכונה, ואז קרני אור שצריכות להתמקד ברקמות עצביות בחלק האחורי של העין (רשתית) מתמקדות לפני הרשתית.

How to prevent eyesight deterioration according to Prof. Andrew Huberman podcast on the subject - The image demonstrates Myopia

קוצר ראייה יכול להתפתח בכל גיל, אך הוא מתחיל בדרך כלל בילדות או בגיל ההתבגרות. הוא שכיח יותר אצל אנשים שמבלים הרבה בתוך הבית, ומרבים בקריאה וצפייה במסכים. לקוצר ראייה יש רכיב גנטי משמעותי, כאשר ילדים להורים קצרי ראייה נוטים אף הם ללקות בקוצר ראייה.

תסמיני קוצר ראייה עשויים לכלול:

  • קושי לראות עצמים רחוקים בבירור, כגון שלטי חוצות, תמרורים או מסכי קולנוע.

  • עייפות כללית או עייפות עיניים.

  • כאבי ראש.

קוצר ראייה ניתן לתקן באמצעות משקפיים, עדשות מגע או ניתוחי לייזר. משקפיים ועדשות מגע מכופפים את קרני האור כך שהן מתמקדות כראוי ברשתית. ניתוחי הלייזר משנים את צורת הקרנית או העדשה כדי לשפר את הראייה.

אם אתם חווים את אחד מהתסמינים של קוצר ראייה, חשוב לראות רופא עיניים לצורך אבחון וטיפול. ניתן לטפל בקוצר ראייה, כך שתוכלו ליהנות מראייה חדה לכל החיים.

 

חשיבות המנוחה לשמירה על הראייה

כדי לשמור על בריאות עיניים, צריך לתת להם לנוח מדי פעם במהלך היום.

  • אם העבודה שלך כרוכה בקריאה או עבודה מול מסכים, מומלץ לגוון עם מספר הפסקות במהלך היום שבהם תקפיד להסתכל למרחק. אתה יכול לצאת החוצה או להסתכל החוצה מהחלון. כשאתה מסתכל החוצה, במקום להתקבע על אובייקט אחד במרחק, נסה להעביר את מבטך בין מספר אובייקטים שרחוקים ממך יותר ממטר אחד ועד האופק.

  • מדי 30-60 דקות נסה לעזוב את המסך ולתת לעיניים מנוחה על ידי התבוננות למרחק לפרקי זמן של 1-5 דקות. ככל שמתבוננים למרחק לפרקי זמן ארוכים יותר כן ייטב. אבל המינימום הוא כמה דקות כל חצי שעה עד שעה.

  • מדי פעם צא להליכה, ריצה או רכיבה על אופניים בחוץ - מחוץ לבית והמשרד - בזמן ההליכה תסתכל סביבך - לאזורים קרובים ורחוקים. זה טוב לנפש, מפחית חרדות, וגם עוזר במניעת הידרדרות הראייה.

  • נסה לצאת החוצה במשך שעתיים ויותר ביום, רצוי ללא משקפי שמש - אלא אם כן העיניים שלך רגישות מאוד - ולעולם אל תבהה בשמש. אם אתה יכול, בצע חלק מהעבודה שלך בחוץ כדי לצבור מספיק שעות שמש. אתה יכול, לדוגמה, לקיים חלק מהפגישות בחוץ או אגב הליכה משותפת. אם אין ברירה, כשאתה בחוץ אתה יכול לעבוד מול מחשב, לקרוא וללמוד, מכיוון שאור השמש הסביבתי יסייע לבריאות העין ויתרום לבריאות הכללית.

 

תרגול הראייה

נסה את התרגילים הבאים כדי לעזור לשפר את השליטה בשרירי הראייה, לסייע למקד את העיניים במהירות למרחקים שונים ולהפחית את הידרדרות הראייה הקשורה לגיל:

  • תרגל מעקב אחר תנועת חפץ קטן בעיניים בלבד אגב תנועה מינימלית של הצוואר. נסה לעקוב אחר האובייקט בתנועות עיניים חלקות בלי לקפוץ מנקודה לנקודה.

    אתה יכול לתרגל סוג זה של תנועת עיניים על ידי צפייה בציפורים במעופם. לחלופין, במהלך משחק ספורט, נסה לעקוב בצורה חלקה אחר הכדור, בפרט כדור טניס. אתה יכול גם לתרגל את תנועות המעקב בעיניים על ידי צפייה בסרטונים במחשב, דוגמת הסרטון הבא, שיש רבים דומים לו ברשת:

     

    נסה להקפיד לבצע סוג זה של פעילות במשך 2-3 דקות, 3 פעמים בשבוע.

  • תרגול קרוב רחוק - היכולת של העין להתאים את המיקוד לאובייקטים קרובים או רחוקים יותר על ידי שינוי האופטיקה של העין והעדשה עצמה פוחתת באופן טבעי עם הגיל, וכתוצאה מכך לוקח יותר זמן להעביר את המיקוד בין חפצים במרחקים שונים (למשל, מעבר ממיקוד במלצר במסעדה ואז הורדת העיניים לצורך קריאת התפריט).

    אמן את שרירי העיניים על ידי מיקוד הראייה בעט או חפץ קטן שאתה אוחז ביד מרחיק ומקרב כמה שאפשר בתנועות איטיות. תתחיל מלמקם את העט כמה שיותר רחוק, במרחק אורך זרוע, ואז לאט, תקרב את העט אל האף תוך שמירה על מיקוד ראייה. תמשיך לקרב את העט לאף יותר ויותר עד שהראייה הופכת מטושטשת. עכשיו התחל להרחיק את העט באיטיות מהאף את כל הדרך עד שאתה חוזר ומגיע למלוא אורך הזרוע.

    עם התרגול, היכולת לקרב את העט קרוב יותר לאף תוך שמירה על מיקוד תשתפר. גם המאמץ הכרוך בכך יפחת.

    הקפדה על תרגול זה במשך כ-1-2 דקות יום כן יום לא תגביר את השליטה שלך בשרירי העיניים ורשתות העצבים החיוניות לראייה.

 

תזונה לשיפור הראייה

תזונה בריאה יכולה גם היא לסייע בהאטה ואף מניעה של הדרדרות הראייה:

  • ויטמין A חיוני לתהליך הפוטו טרנסדוקציה המרת אנרגיית האור לאותות חשמליים שהמוח מפרש כראייה. תזונה עשירה בירקות ירוקים כהים ועליים (כמו קייל, תרד, חסה וברוקולי) וירקות ופירות צהובים/כתומים (גזר, דלעת, בטטות, מנגו, מלון כתום) תספק את התצרוכת הדרושה של ויטמין A.

  • לוטאין הוא מולקולה נוספת הידועה כתומכת בתהליכי הפוטו טרנסדוקציה של העין. מזונות כמו חלמון ביצה וירקות עלים כהים הם מקורות עשירים של לוטאין. ישנן גם עדויות לכך שתוסף לוטאין (10-20 מ"ג ליום), יכול להפחית ניוון רשתית הקשור לגיל.

  • תזונה עשירה בפירות וירקות לא מעובדים, תאפשר לך לקבל את נוגדי החמצון והויטמינים החשובים לבריאות הכללית, כולל בריאות העיניים.

  

* התמונה לקוחה מ National Eye Institute

 

אולי גם זה יעניין אותך

מדוע הסוכר במזון הורס לך את הבריאות וכיצד להלחם בהשפעתו?

איך לישון? 4 עצות שיעזרו לך לישון

השפעת הסביבה על הגנים

 

למדריכים נוספים בסדרה על כישורי חיים

 

אהבתם? לא אהבתם? דרגו!

0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים

 

 

הכותב הוא מתכנת שבמעט הזמן הפנוי העומד לרשותו נהנה לקרוא ספרים ולרשום לעצמו רשימות כדי להזכר במה שחשוב. מי שרוצה לחוות את דעתו מוזמן להוסיף תגובה ואשתדל לפרסם בהקדם.

הוסף תגובה חדשה

 

 

ענה על השאלה הפשוטה הבאה כתנאי להוספת תגובה:

מתי הוקמה המדינה?