חיבור מנורה חכמה של שיאומי (xiaomi) לרשת הביתית
רכשתי מנורה חכמה של שיאומי xiaomi מסוג Mi Smart LED bulb Essential והחיבור שלה לראוטר אצלי בבית לא היה קל. בסוף הצלחתי וזה רק אחרי כמה ניסיונות ומספר תובנות. שאותם אני מסכם במדריך הקצר הזה. אולי זה יעזור למישהו:
* חשוב לציין, זה הניסיון שלי ואני לא הנציג של החברה.
בסך הכל אני חוזר על ההסברים שהחברה מספקת עם מספר דגשים:
הראוטר (נתב)
- ראוטר שעובד על תדר 2.4Ghz (ולא 5)
- הורדות האבטחה של הראוטר לזמן הקצר שבו מחברים את המנורה
האפליקציה
- הגדרת אזור הזמן באפליקציה
הטלפון החכם
- צריך להיות מחובר באמצעות wi-fi לרשת אלחוטית המספקת עוצמת אות טובה או טובה מאוד
- bluetooth צריך לדלוק
- החיבור לwi-fi ול-bluetooth צריך לעבוד כל הזמן כי כך הנייד מתקשר עם המנורה
השלבים של חיבור המנורה:
- התדר של הראוטר שאיתו המנורה עובדת הוא 2.4Ghz אבל הראוטר אצלי בבית כולל שני תדרים: 5 ו-2.4. מה שעשיתי היה לתת שם שונה לתדרים ולעבוד רק עם 2.4
- הגדרות האבטחה של הראוטר לא אפשרו את החיבור למנורה אז הורדתי את האבטחה רק למשך הזמן הקצר שבו התחברתי למנורה ובסוף התהליך החזרתי את ההגדרה המקורית.
- מורידים את האפליקציה Mi Home מחנות האפליקציות של גוגל (ידוע לי שיש אפליקציה מקבילה לבעלי אייפונים).
- אחרי שמתקינים את האפליקציה פותחים אותה.
- נרשמים ל-xiaomi (מייל וסיסמה).
- לחיצה על סימן הפלוס מאפשרת לאפליקציה לנסות לאתר את המכשיר. נותנים לאפליקציה לאתר את המכשיר או שמחפשים בתיבת החיפוש את המוצר הספציפי שרוצים לחבר.
- מבריגים את המנורה לבית המנורה ומדליקים את האור.
- מכבים ומדליקים את המנורה 5 פעמים תוך השהייה של 2 שניות בין הלחיצות על המתג כדי לאתחל אותה. בסוף המנורה מהבהבת בכל מיני צבעים ואז האור הופך ללבן.
- בשלב הזה בוחרים את החדר בו רוצים שהאפליקציה תפעל וממלאים דרישות נוספות דוגמת הסכמה משפטית וכיו"ב.
- לא לשכוח!! להחזיר את הגדרות האבטחה של הראוטר.
- אחרי שמסיימים את התהליך מגיעים למסך צבעוני באפליקציה. בצד הימני העליון תראו 3 נקודות לחיצה עליהם לוקחת למסך Additional settings. שם בוחרים Device time zone שבו מגדירים את אזור הזמן Jerusalem/Asia בשביל שהמנורה תדלק ותכבה בשעות שתגדירו בפעולות האוטומטיות.
אהבתם? לא אהבתם? דרגו!
0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים
המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.
למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.
שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.
המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?
השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.