מה זה פייתון?
פייתון היא שפת המחשב הצומחת בקצב המהיר ביותר, ונחשבת ביחד עם JavaScript לשפה הפופולרית ביותר בקרב חברות ובין מתכנתים. השפה היא רב שימושית. משתמשים בה מפתחי תוכנה, כלכלנים, מדענים, מהנדסים, סטטיסטיקאים, מתמטיקאים, ומפתחי בינה מלאכותית. מגוון השימושים בפייתון רחב, וכולל: פיתוח אתרי אינטרנט ואפליקציות, יצירת ממשקי משתמש, פרויקטים מדעיים והנדסיים, אנליזת מידע, ניהול שרתים, למידת מכונה, בינה מלאכותית, ועוד.
אחד השימושים הנפוצים ביותר של פייתון הוא לצורך אוטומציה של תהליכים שזה אומר שאתה יכול להטיל על המחשב לעשות את המשימות המשעממות. לדוגמה, לשנות שם של תיקייה ואז להעלות לשרת, לשנות ערכים במאות גליונות אקסל, או להוריד את התוכן שמעניין אותך מהאינטרנט ולאחסן בתיקיות. רק החיסכון בזמן שווה את המאמץ המושקע בלמידת השפה.
למרות הגמישות והחוזק ,פייתון היא שפה ידידותית למשתמש וקלה ללמידה, שאפילו ילדים יכולים ללמוד. רוצים דוגמה? בבקשה. כדי להדפיס את המשפט "שלום עולם" באמצעות שפת ה-Java תדרש לכתוב את התוכנית הבאה:
class HelloWorld
{
public static void main(String args[])
{
System.out.println("Hello, World");
}
}
לא פחות משבע שורות קוד בשביל משימה כל כך פשוטה.
שורה אחת של קוד תספיק כדי לבצע את המשימה באמצעות פייתון:
print("Hello, World")
אם למדת תכנות, אתה יודע שניתן לבצע את אותם המשימות שמבצעת פייתון באמצעות שפות אחרות, אז מדוע בכל זאת חברות ומיזמים מעדיפים את פייתון?
- עם פייתון אתה יכול לבצע את אותם המשימות בפחות שורות קוד.
- פייתון היא שפה עילית מה שאומר שאין צורך לדאוג לניהול משימות דוגמת ניהול זיכרון המחשב.
- ניתן להשתמש בפייתון על מגוון הפלטפורמות: חלונות, מחשבי Mac, לינוקס, שרתים, מחשבים שולחניים ומכשירים ניידים.
- קיימת קהילה ענקית של מפתחים בארץ ובעולם כך שאם אתה נתקע תמיד יש את מי לשאול.
- קיים מגוון עצום של ספריות ומודולים מה שאומר שאתה יכול לייבא ספריה קיימת במקום לפתח את הפרויקט מאפס. היתרון הוא עצום במיוחד כשמנסים לכתוב תוכנה בזמן קצר כמה שניתן. לכן, מיזמים (סטארטאפים) אוהבים את פייתון.
בשל יתרונותיה, פייתון היא השפה המבוקשת ביותר בקרב חברות ומעסיקים, ושכר המתכנתים גבוה בהתאם.
רוצים ללמוד פייתון? הרשת מציעה מגוון של מקורות לימוד, חלקם הגדול חינמי. באתר רשתטק תוכלו ללמוד את יסודות שפת הפייתון, ובכלל כך:
- איך להתחיל ללמוד פייתון? שלום עולם וסביבת העבודה
- על משתנים וערכים
- לולאות for ו-while
- רשימות ומערכים
- תנאים
- שימוש במתמטיקה בפייתון
- פעולות על מחרוזות טקסט
- איך לכתוב פונקציה של פייתון
- שימוש בספריות קוד ומודולים
- קריאה וכתיבה של קבצים
- גירוד דפי רשת
- ועוד. המדריכים מתעדכנים כל הזמן.
לסיכום, פייתון היא שפה רב-תכליתית ופופולארית שקל וכדאי ללמוד.
לכל המדריכים בסדרה ללימוד פייתון
אהבתם? לא אהבתם? דרגו!
0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים
המדריכים באתר עוסקים בנושאי תכנות ופיתוח אישי. הקוד שמוצג משמש להדגמה ולצרכי לימוד. התוכן והקוד המוצגים באתר נבדקו בקפידה ונמצאו תקינים. אבל ייתכן ששימוש במערכות שונות, דוגמת דפדפן או מערכת הפעלה שונה ולאור השינויים הטכנולוגיים התכופים בעולם שבו אנו חיים יגרום לתוצאות שונות מהמצופה. בכל מקרה, אין בעל האתר נושא באחריות לכל שיבוש או שימוש לא אחראי בתכנים הלימודיים באתר.
למרות האמור לעיל, ומתוך רצון טוב, אם נתקלת בקשיים ביישום הקוד באתר מפאת מה שנראה לך כשגיאה או כחוסר עקביות נא להשאיר תגובה עם פירוט הבעיה באזור התגובות בתחתית המדריכים. זה יכול לעזור למשתמשים אחרים שנתקלו באותה בעיה ואם אני רואה שהבעיה עקרונית אני עשוי לערוך התאמה במדריך או להסיר אותו כדי להימנע מהטעיית הציבור.
שימו לב! הסקריפטים במדריכים מיועדים למטרות לימוד בלבד. כשאתם עובדים על הפרויקטים שלכם אתם צריכים להשתמש בספריות וסביבות פיתוח מוכחות, מהירות ובטוחות.
המשתמש באתר צריך להיות מודע לכך שאם וכאשר הוא מפתח קוד בשביל פרויקט הוא חייב לשים לב ולהשתמש בסביבת הפיתוח המתאימה ביותר, הבטוחה ביותר, היעילה ביותר וכמובן שהוא צריך לבדוק את הקוד בהיבטים של יעילות ואבטחה. מי אמר שלהיות מפתח זו עבודה קלה ?
השימוש שלך באתר מהווה ראייה להסכמתך עם הכללים והתקנות שנוסחו בהסכם תנאי השימוש.