תחי ישראל - אין לנו ארץ אחרת

תחי ישראל -אין לנו ארץ אחרת

איך להישאר קטן, גמיש ורווחי? על פי הספר rework

מחבר:
בתאריך:

37 Signals היא חברת תוכנה קטנה שחבריה עובדים בעיקר מהבית ומפוזרים בכל העולם. החברה מגיעה לרווחים של מיליוני דולרים בשנה למרות הגודל שלה ובזכות העובדה שהיא אינה מפרסמת את עצמה באופן רגיל, אלא בעיקר באמצעות בלוג שזוכה ליותר מ-100,000 כניסות ביום וקהל מעריצים שמוכן לקנות את המוצרים שהיא מייצרת. הספר rework הוא "ספר המתכונים" שמלמד כיצד ליצור חברה קטנה גמישה ורווחית, והוא כולל תובנות יוצאות דופן לגבי עולם העסקים. התובנה העיקרית היא "תירגע! אתה זקוק לפחות ממה שנדמה לך כדי להצליח".

תירגע! אתה זקוק לפחות ממה שנדמה לך כדי להצליח.

כריכת הספר rework של jason fried

האם אתה זקוק למשרד גדול או שאתה יכול לעבוד מהבית או מחלל עבודה משותף? האם אתה באמת זקוק לעשרה עובדים במשרה מלאה? האם אתה באמת חייב להשתמש בשירותיה של חברת פרסום או שיש דרכים זולות יותר? האם אתה זקוק לרו"ח או שאתה יכול לעשות את הנהלת החשבונות באינטרנט?

אולי בסופו של דבר תצטרך ללכת בדרך היקרה, אבל לא כרגע.

37 Signals התחילו בקטן. משרד שהם חלקו עם חברה אחרת. שרת אחד. קידום מכירות על ידי שיתוף הניסיון שלהם בבלוג שהם מפרסמים דרך קבע באינטרנט. מייסד החברה ענה בעצמו על פניות באימייל ובטלפון. חברות נפלאות מתחילות מבתים פרטיים, וגם שלך יכולה להתחיל כך.

 

המיתוס של הצלחה בין לילה

לא תוכל להפוך להצלחה בין לילה. אתה לא תעשה מיליון תוך שנה. לאף אחד לא אכפת ממך. תתרגל לזה. אם תחקור את הסיפורים של הצלחה בין לילה תגלה שאנשים קרעו את התחת במשך שנים עד שהם הגיעו למקום שממנו הם יכלו להמריא. ובמקרים המעטים של הצלחה בין לילה הסיכויים שזה יימשך הם נמוכים כי לא הונחה תשתית מספקת.

אל תתפתה לחברת יחצנות כי זה יקר, וגם בגלל שאתה תהיה עוד אחד שאף אחד לא מכיר עם מוצר שאף אחד לא שמע עליו. במקום זה תחכה עד שיהיו לך מספיק לקוחות וסיפור לספר. Amazon לא הגיעה למעמדה הודות לקמפיין שיווקי אלא בזכות מוצר מוצלח שרק הולך ומשתפר. אז מה המסקנה? תתחיל לבנות את קהל הלקוחות שלך עוד היום, ותתמיד בזה כמה זמן שצריך. ואז יש סיכוי שבעוד כמה שנים גם אתה תצחק כשאנשים ישאלו מאיפה באת וכיצד הפכת להצלחה בין לילה.

 

תהיה מאושר כל עוד אתה קטן, רזה וגמיש

כשאתה קטן ורזה דרושה מעט אנרגיה כדי להסיט אותך מהמסלול. וזה נכון גם בעסקים. מסה שעסק צובר הם פגישות עסקים, מחויבות לעובדים, המלאי במחסנים, הבניין הפיזי שבו שוכנת החברה, פוליטיקות פנים ארגוניות. אבל אתה עדיין קטן ורזה, ולכן גמיש בהרבה. אתה יכול לשנות את המוצר, לפנות לפלח שוק אחר, ובעיקר לשנות את דעתך. שינוי שלוקח שנים בחברה גדולה כי הם עסוקים מדי בדיבורים ובדיונים בחדרי ישיבות.

 

המגבלות שלך הם מקור הכוח שלך

תפסיק להתבכיין על זה שאין לך כסף וזמן כי המגבלות האילו הם מקור הכוח שלך. כי כשאין לך הרבה אתה נאלץ להסתפק במה שיש ולהיות יצירתי.

Signal37 חלקו משרד עם חברה אחרת בתחילת הדרך. העיצוב נעשה בארה"ב והתכנות בדנמרק למרות הבדל של 7 שעות, וכל המגבלות אילצו אותם למוצר פשוט. וגם היום הם מקפידים להגביל את עצמם. לא יותר מאדם אחד או שניים על כל פרויקט ומספר פיצ'רים מינימלי הכרחי בכל פרויקט.

 

חצי עבודה

במאים עורכים החוצה סצינות טובות כדי לשפר את הסרט. סופרים חותכים פרקים טובים מתוך ספרם כדי להפוך אותו לטוב יותר. מוזיקאים מקריבים קטעים באלבום בשביל ליצור יצירת מופת.

אתה לא יכול להספיק את כל מה שאתה רוצה כי הזמן קצר, המלאכה מרובה והפועלים עצלים. לכן, עדיף שתקריב חלק מהשאיפות שלך כדי להתרכז בחלקים ההכרחיים להצלחת המוצר.

 

תתחיל במה שהכרחי

כשאתה מתחיל לעבוד על משהו ישנם כוחות שמושכים אותך בכיוונים שונים, אבל אתה צריך להיות חכם ולדעת להתרכז במה שהכרחי.

לדוגמה, אם אתה פותח פיצרייה, הפיצה היא הכרחית. עיצוב החנות ומכונת הגלידה הם תוספות לא הכרחיות.

כדי למצוא את מה שהכרחי תשאל את עצמך אם אוציא את המרכיב הזה האם עדיין המוצר ישרוד. כשאתה מוצא את החלק ההכרחי תרכז את כל האנרגיה שלך בהפיכתו להכי טוב שאפשר.

 

תעשה פחות

המשותף למסעדות הגרועות שאותם שף גורדון רמזי חונך הוא תפריט גדול עם 30 מנות ויותר, והדבר הראשון שהוא מלמד הוא לקצץ את התפריט ל-10 מנות.

כשיש בעיות הנטייה היא להשקיע יותר. יותר כסף, ויותר אנשים. אבל זה לא עובד. במקום זה צריך לעשות פחות, ולמקד את תשומת הלב בחלקים ההכרחיים של המוצר.

 

אל תרדוף אחרי הטרנדים האחרונים

עסקים רבים רודפים אחרי הטכנולוגיה האחרונה ואחרי הטרנד האחרון. הבעיה היא שזה מעייף ולא מאפשר להתמקצע. לכן, הליבה של העסק שלך צריכה להיות הדברים שאנשים ירצו תמיד. היום וגם בעוד עשור. לדוגמה, Amazon הגדולה עושה משלוחים מהירים, ומציעה קולקציה ענקית במחירים שווים לכל נפש. 37 signals מתרכזים במוצר פשוט וקל לשימוש כי זה משהו שאנשים תמיד ירצו. זכור! אופנות הם דבר חולף ואם אתה רוצה לבנות עסק שימשיך לאורך זמן אתה חייב להשקיע במה שאנשים ירצו תמיד.

 

איך אתה יכול לוודא שאתה עושה את הדבר שבאמת חשוב

שאל את עצמך: למה אני עושה את זה? מה הבעיה שאני מנסה לפתור? האם מה שאני עושה ישמש את המשתמשים של המוצר שלי או שאני רק עושה? האם העבודה שלי מקדמת את החברה או שזו רק דרך להעביר את הזמן?

הרבה פעמים כשאתה עונה על השאלות אתה מגלה שאתה לא עובד על הדברים החשובים באמת ואז זה הזמן לוותר כדי לפנות זמן לדברים החשובים ביותר.

עוד שאלה שכדאי לשאול האם הפיצ'ר שאני עובד עליו תורם ללקוחות שלי או שהוא עוד תוספת שאחר כך תפריע למוצר. כי הרבה פעמים עודף של פיצ'רים מעכב את ההתקדמות, ומפחית את מידת השימושיות של המוצר.

 

פתרונות ג'ודו

פתרונות שעושים את העבודה במינימום מאמץ הם פתרונות ג'ודו. אתה לא צריך להתאמץ יותר. אתה רק צריך לפתור את הבעיה. אין בזה כבוד אבל אפשר להתקדם ולעמוד ביעד במסגרת הזמן שהוקצב למשימה. זה יותר טוב מלבזבז משאבים או גרוע יותר לא לעשות דבר כי אין לך את המשאבים. זכור, את הטוב מספיק תוכל להפוך למצוין אחר כך.

זכור, את הטוב מספיק תוכל להפוך למצויין אחר כך.

 

החשיבות של תנופה

כשאתה במומנטום אתה מתקדם, אתה נהנה ממצב רוח טוב, ומצליח לנצל הזדמנויות לטובתך. כדי לבנות מומנטום אתה צריך לעבוד על פרויקט ולסיים אותו ואז לעבור לפרויקט הבא בתור. אף אחד לא אוהב להיתקע על אותו פרויקט יותר מדי זמן. כדי להיכנס למומנטום תפתח הרגל של ניצחונות קטנים בדרך. ככל שמשהו מתארך יותר כך הסיכוי שתסיים אותו פוחת.

לתכנן תפריט במשך שנה זה משעמם. לצאת עם התפריט החדש ולקבל עליו פידבק זה מרגש.

מה לגבי משימות שלוקחות זמן ארוך? התרגל להשיג ניצחונות קטנים בדרך. לפרסם משהו מדי שבוע - שבועיים כדי להרים את המורל של הצוות. תשאל את עצמך מה אני יכול להשיג בשבוע או בשבועיים ולשחרר ללקוחות שלי, ואז תבצע. תשחרר את העבודה ללקוחות, ותן להם להתנסות.

 

תתרגל לקבל החלטות קטנות והרבה

החלטות קטנות אינם באות במקום שאיפות גדולות. המשמעות שלהם היא שהדרך שלך להשיג את היעד השאפתני היא הליכה בצעדים קטנים.

החלטות קטנות אינם באות במקום שאיפות גדולות. המשמעות שלהם היא שהדרך שלך להשיג את היעד השאפתני היא הליכה בצעדים קטנים.

כשאתה מקבל החלטות קטנות אתה יכול לעשות טעות קטנה, ולתקן את הכיוון בהתאם לתנאי השטח.

האיש הבודד שכבש את הקוטב הצליח לעשות את הבלתי יאומן בזכות המשמעת שבה הוא קיבל החלטות קטנות. בכל פעם הוא חשב רק כמה צעדים בודדים קדימה במקום על כל הדרך הארוכה שעוד נותרה לו. הוא התרכז בקצב ההליכה ובהחלטה להציב את כפות הרגליים שלו זו אחר זו. צעד אחר צעד עד להשגת היעד. כשאתה מגיע ליעד הקטן שלך אתה חש תחושת סיפוק שהיא הרבה יותר טובה מאשר התסכול על אי עמידה ביעד גדול שאינו בר השגה.

 

עשה פחות מהמתחרים כדי לנצח אותם

במשך שנים תעשיית האופניים רדפה אחרי אופניים יותר מתוחכמות עם יותר הילוכים. אבל לאחרונה דווקא האופניים של ההילוך האחד תופסות תאוצה. היתרון שהן מציעות הוא קלות השימוש ומחיר נמוך.

החכמה המקובלת גורסת שאתה צריך להציע יותר כדי לנצח. הגישה של ג'ייסון פריד היא להציע פחות. יותר מזה הוא מציע לפתור את הבעיות הקלות ולהשאיר את הבעיות הקשות למתחרים. שהם ישברו את הראש במקומך.

 

התפתחות

הנרי פורד ממציא המכונית המודרנית צוטט כמי שאומר "אם הייתי מקשיב ללקוחות הייתי נותן להם סוס מהיר יותר".

קל מדי להגיד "כן". כן להצעת עבודה לא רווחית, כן לטכנולוגיה לא מתאימה, כן לעיצוב לא מוצלח. ובמהרה אתה תקוע מאחורי הר של דברים שאתה צריך לחיות איתם למרות שאתה לא מאמין בהם. הפתרון הוא ללמוד להגיד "לא". אפילו לרעיונות הכי טובים שלך. השתמש בכוח של לא כדי להחליט מה באמת חשוב, וגם כדי לסדר את העדיפויות שלך. אנשים חוששים להגיד לא כי זה גורם להם להרגיש רע, וגורר אותם לעימות. אבל כשאתה עושה משהו שאתה לא אמור לעשות זה משפיע על העבודה. אתה גורר רגליים במקום להתקדם. עדיף לך להרגיש קצת לא טוב עכשיו מאשר למשוך את תחושת חוסר הנוחות במשך תקופה ממושכת. אז אל תפחד להגיד לא לדברים העלולים לעכב את ההתקדמות שלך.

הלקוח לא בהכרח צודק. אם היית שף ולקוחות רבים היו מתלוננים שהאוכל מלוח מדי אז היית צריך לשנות, אבל אם אחד הלקוחות היה מבקש בננה בתוך הלזניה האם היית מקשיב לו.

ING Direct הוא הבנק הצומח ביותר באמריקה בזכות "לא". לא לכרטיסי אשראי, לא לחשבונות של מיליון דולר, לא למשכנתאות. הם רוצים להישאר פשוטים ולכן הם מגבילים את עצמם לחשבונות קטנים ובינוניים, חסכונות, וקרנות נאמנות.

דבר אחד חשוב. אל תהיה מגעיל כשאתה אומר לא. תסביר באופן מנומס את הסיבה לסירוב. לפעמים תצליח לשכנע. ואם אתה לא מצליח אתה תמיד יכול להמליץ על המתחרים.

התפתחות חברה בעמ

 

תן ללקוחות שלך לגדול מעבר למידות שלך

יש לך לקוחות גדולים שמשתמשים במוצר שלך, ואתה נכנע לכל בקשה שלהם לשנות את המוצר כי אתה פוחד לאבד אותם אחרי הכל הם לקוחות גדולים. התוצאה היא שהעסק שלך הופך למכור ללקוחות מעטים וגדולים ומקפח את כל היתר. יותר מזה. המוצר שלך שהיה פשוט לשימוש הופך ליותר מדי מורכב, ומרתיע את יתר המשתמשים.

איך פותרים את הבעיה? אומרים לא למשתמשים הגדולים, ובמידת הצורך, ממליצים על המתחרים כי עדיף שאותם לקוחות יהפכו לכאב הראש של מישהו אחר. כך אתה נשאר אותנטי למוצר שלך, וגם יכול להמשיך לקלוט לקוחות נוספים בזכות הפשטות שאתה מציע. זכור שרוב השוק מעדיף פשטות, וגם שתמיד ישנם יותר לקוחות שלא משתמשים במוצר שלך, והם הבסיס להכנסות של החברה לאורך שנים.

 

תיזהר כשאתה מתלהב מרעיונות חדשים

לכולנו יש רעיונות לפיצ'רים חדשים שתוקפים אותנו כמה פעמים ביום בזמן שאנחנו עובדים על המוצר שלנו. יתרה מכך, ללקוחות שלנו יש עשרות רעיונות חדשים מדי יום. זהירות! אם תרדוף אחרי כל רעיון חדש לא תגיע לשום מקום. במקום זה, כתוב לעצמך בצד את הרעיון ותן לו להתקרר טיפה. רוב הסיכויים שאם תחשוב עליו שוב בבוקר תגלה שהוא לא מוצלח כפי שחשבת בהתחלה.

כיצד תנהל את ההצעות של הלקוחות? האם בגיליון אקסל או באמצעות אפליקציה לרישום רעיונות? התשובה היא שלא צריך לרשום בכלל. אם אתה מקבל פנייה שהיא מספיק חשובה, ובפרט אם היא חוזרת מלקוחות רבים אז תטפל בה. לגבי היתר, אתה מוזמן לשכוח.

 

תיהנה מהיכולת שלך לגדול בצל

מחזות ברודווי מתחילים להופיע בפריפריה של אמריקה ולא בניו יורק כי יותר קל לעשות חזרות במקומות שבהם התקשורת וקובעי הטעם לא צופים בך.

אף אחד לא יודע מי אתה, וזה מקום מצוין להיות בו. השתמש בזמן זה כדי לעשות שגיאות בלי שרבים יחשפו להם. תמשיך לנסות דברים חדשים, תמשיך לשנות את העסק שלך וללמוד. מכיוון שאתה אלמוני אין בעיה אם אתה לא מצליח. אלמוניות שומרת על האגו שלך כי היא מסתירה את השגיאות שאתה עושה. כשתגדל יהיה לך קשה לשנות כיוון כי כל שגיאה שתעשה תשפיע על יותר מדי אנשים. כל שינוי שתרצה לערוך יהפוך לבעיה גדולה, ובמקרים קיצוניים כל כך תחשוש מטעות שהעסק יפסיק לחדש ולהתפתח. לכן, תיהנה מהיכולת שלך לגדול בצל. כשתהיה גדול עוד תתגעגע לימים בהם הכל נראה אפשרי.

 

אל תתכנן לעתיד הרחוק

כשאתה מתכנן לעתיד הרחוק אתה בונה פיקציה שרוב הסיכויים שלא תתממש. זה נכון במיוחד בעסק קטן. במקום זה עדיף שתעסוק בקבלת החלטות קטנות על מה שבוער עכשיו.

 

הספר rework של ג'ייסון פריד גדוש בפתרונות יוצאי דופן לאותם בעיות המטרידות רבים מבעלי העסקים. כיצד להקים עסק, כיצד לקבל את ההחלטות הנכונות (רמז: אתה לא באמת תדע עד שלא תנסה), כיצד לאזן חיים וקריירה, כיצד לשכור עובדים, כיצד לנהל פרויקטים, כיצד לפרסם את המוצרים שלך, כיצד לעבוד מול לקוחות. הספר לא ילמד אותך כיצד לשנות את העולם אבל הוא בהחלט יכול לסייע לך לבנות עסק קטן שיפרנס אותך ברווח במשך שנים. אני ממליץ עליו בחום.

 

מדריכים נוספים שיועילו לך

6 דרכים מוכחות מדעית להפוך את המוצר או הרעיון שלכם לוירלים ברשת

כשל סאן פרנסיסקו - 9 שגיאות שתעשה בהקמת המיזם הטכנולוגי שלך

תכנית שיווקית בעמוד אחד ע"פ הספר 1-page marketing plan

מדריכים על פיתוח עסקי

 

אהבתם? לא אהבתם? דרגו!

0 הצבעות, ממוצע 0 מתוך 5 כוכבים

 

 

הכותב הוא מתכנת שבמעט הזמן הפנוי העומד לרשותו נהנה לקרוא ספרים ולרשום לעצמו רשימות כדי להזכר במה שחשוב. מי שרוצה לחוות את דעתו מוזמן להוסיף תגובה ואשתדל לפרסם בהקדם.

הוסף תגובה חדשה

 

 

ענה על השאלה הפשוטה הבאה כתנאי להוספת תגובה:

איך קוראים בעברית לצ`ופצ`יק של הקומקום?